Diari escrit des de l'escúter: petites experiències per a conduir un escúter amb seguretat


El meu amic Toni López i jo treballem de valent en aquest tema. Aquestes són unes petites recomanacions que ell va preparar fa ja un parell d'anys i, que ara que jo també en sóc usuaria d'un escúter hi he pogut aportar també les meves.


CONDUIR UN ESCÚTER AMB SEGURETAT

-Cal preveure la velocitat a la qual van els vianants per la vorera i us hi heu d'adaptar.

-Quan gireu una cantonada cal obrir l’angle del gir i reduir la marxa al màxim, fins i tot parar en algunes ocasions i mirar abans de tornar a circular, sobretot si veieu que hi ha poca visibilitat.

-Al passar per davant d’entrades de comerços o vivendes, anar amb compte de no circular arrambats a les portes, ja que la gent acostuma a sortir de cop de botigues i portals.

-A l’hora de salvar un graó, cal que us situeu perpendicularment a ell, ja que tant quan el pugeu o el baixeu si ho feu d’esquitllada, se us pot inclinar i bolcar l’escúter.

-Si passeu per una vorera amb un gual amb força inclinació a la carretera, mireu de fer contrapès cap a la banda contrària. Si temeu que passi i no veieu clar com fer-ho, val més que canvieu la ruta o demaneu ajuda.

- Engegueu la llum quan es faci fosc perquè us vegin, tant per la vorera com a l’hora de creuar un carrer. En el cas del meu escúter que no porta llums cal anar a una botiga de bicicletes i comprar-ne una. També pot anar bé alguna cinta refractària per col·locar-vos-la al braç i alguns adhesius refractaris per col·locar-los en llocs visibles de l’escúter.

-Vigileu les bicicletes que circulen lliurement per les voreres, sobretot al girar les cantonades perquè van a molta velocitat i molts cop fent ziga-zagues pel mig de la gent.

-Alerta amb la canalla petita i quan passeu pel costat d’un grup de gent distreta cal que toqueu el timbre o aviseu de que passeu, perquè emprenen la marxa de cop sense mirar.

-Si alguna vegada us veieu obligats a circular per la calçada perquè no hi hagi vorera o perquè veieu que podríeu bolcar pel seu mal estat, feu-ho amb precaució i arrambats al costat dret. Recordeu que per senyalitzar que gireu heu de fer servir els braços (segons les normes de circulació que tots coneixem).

Tot aquest escrit procuraré il·lustrar-lo amb fotografies aquests dies.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Avui visito el blog per primer cop i m'està agradant molt com us està quedant. Tornaré